joomla

10 листопада, в день пам’яті мучениці Параскеви П’ятниці, архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон із архіпастирським візитом відвідав село Мочулище Дубровицького району, де звершив чин освячення храму на честь святого рівноапостольного князя Володимира Великого та очолив Божественну літургію.

 

За богослужінням владиці співслужив: благочинний Дубровицького благочиння протоієрей Данило Ковташ, благочинний Сарненського благочиння протоієрей Андрій Гаврилюк, настоятель храму протоієрей Михайло Ярема та прибуле духовенство.

 

Під час Малого входу архієпископ Іларіон, із благословення Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета, нагородив протоієрея Михайла Ярему черговою богослужбовою нагородою – правом носіння митри.

 

За літургією були піднесенні додаткові прохання про мир в Україні та прохання про подолання розділення Української Православної Церкви.

 

По завершенні відправи владика Іларіон привітав настоятеля і громаду із знаменною подією у їхньому житті, а також відзначив активних парафіян  меделями «За жертовність і любов до України» та Архієрейськими благословенними грамотами.

 

 

 

Прес-служба Рівненської єпархії