joomla

18 листопада 2018 року, в 25-у неділю після П'ятидесятниці, архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон, з архіпастирським візитом відвідав Свято-Михайлівську парафію с. Здовбиця Здолбунівського благочиння де очолив Божественну літургію з нагоди 140-річчя місцевого храму.

За літургією владиці співслужив: секретар єпархії протоієрей Сергій Лучанін, благочинний Здолбунівського благочиння протоієрей Павло Джура, намісник Гурбинського чоловічого монастиря ігумен Онуфрій (Ляда), настоятель храму протоієрей Валерій Галета та прибуле духовенство.

 

Разом із духовенством і паствою молився голова Здолбунівської РДА Сергій Кондрачук, а також голова Здовбицької сільської ради Світлана Година.

 

За богослужінням були піднесенні додаткові прохання про мир в Україні та прохання про подолання розділення Української Православної Церкви.

 

Прикінці літургії архієпископ Іларіон привітав настоятеля і громаду із знаменною подією в їхньому житті та наступаючим храмовим святом, а також відзначив актив парафії церковними відзнаками. З благословення Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета Орденом святого Миколая Чудотворця був нагороджений Йосип Гаврищак, а настоятель храму - протоієрей Валерій Галету медаллю «За жертовність і любов до України».

 

Також ряд парафіян були відзначенні Архієрейськими благословеними грамотами.

 

 

 

Прес-служба Рівненської єпархії