joomla

11880650 124017501275179 3721681193024488243 nМи живемо в історичний час, коли Україна нарешті має шанс збудувати свою помісну православну церкву. Канонічність і право українців на власну церкву підтвердив і Вселенський патріархат. Невдовзі має відбутися об’єднавчий собор та передача Томосу. За останніми повідомленнями це буде вже цього року.Однак, дуже важливо, щоб церква справді об’єднувала. Стала  простором для взаєморозуміння, поваги, підтримки і прощення, як того передбачають Божі заповіді. Саме взаєморозуміння, а не розбрату. Бо тільки разом ми, українці, сильні. І духовно, і економічно, і геополітично. Це державницька позиція.

Мудро зараз робити перший крок у напрямку тих, хто все ще не готовий підтримати об’єднання. Спілкуванням, обговоренням і переконанням. Навіть, якщо спочатку позиції і бачення різні.

 

У кожній громаді є свої моральні, культурні авторитети, лідери  думок – люди мистецтва, лікарі, працівники соціальної сфери, громадських об’єднань, бізнесу. Кожен з них може стати послом доброї волі в таких переговорах.

 

У кожній громаді можна провести зустрічі з духовенством та вірянами, які ще вагаються чи варто підтримувати об’єднання.  Вести діалог кожного разу, коли є можливість. Без образ, без емоцій, а з мудрістю.  

 

Впевнений – достукатися можна, зробити світ трохи кращим, а країну більш єдиною. А мудрі люди завжди прислухаються з до думки громади, а не впливу зовнішніх сил.

 

Україні дуже потрібна своя церква! Маємо зробити все, щоб не змарнувати історичний шанс, і зробити церкву справді об’єднуючою!

Прес-служба Рівненької єпархії

за інформацією  https://4vlada.com