joomla

Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній після спільної молитви за Україну очолив Чин освячення і встановлення накупольних хрестів кафедрального храму святого рівноапостольного князя Володимира.

Освячували хрести сьогодні, 6 квітня, у співслужінні митрополита Хмельницького і Кам’янець-Подільського Антонія, архієпископа Рівненського і Острозького Іларіона, архієпископа Житомирського і Поліського Володимира, архієпископа Вишгородського Агапіта та керуючого Житомирською єпархією єпископа Житомирського і Овруцького Паїсія. До молитви також долучилися голова ОДА Ігор Гундич та його заступники і міський голова Сергій Сухомлин.

«Сьогодні на цьому місці ми, помолившись за Україну, освятили хрести, які будуть підняті на храм святого рівноапостольного князя Володимира. Символічно, що саме на завершення хрестопоклонної седмиці Великого посту ми звершили їхнє освячення. Хрест важливий не тільки в житті Церкви, а й в житті християнина, адже в ці дні ми по особливому згадуємо хресні страждання Господа Ісуса Христа, через які ми з вами отримали можливість спастися», – сказав Митрополит Епіфаній.

У своєму слові Предстоятель також нагадав всім присутнім про завтрашнє велике свято Благовіщення, через яке Господь показав людству цінності свого великого дару – свободи.

«Бог сотворив людину за Своїм образом, одна з ключових ознак якого – дар свободи. Цей дар означає, що погодитися чи відкинути, сказати «так» чи «ні» – залежить виключно від кожного з нас особисто. Ані Бог, ані тим більше будь-хто інший не може відібрати у нас цей дар свободи. Але наша свобода нерозривно пов‘язана з відповідальністю за те, як ми її застосовуємо», – зазначив Його Блаженство.

«Все, що відбувається в нашому житті, залежить від правильності, або неправильності прийнятих нами рішень. Навіть Бог не порушує свободу людини. Наше сьогодення та майбутнє залежить від наших з вами рішень і волі, від того, як ми користуємося Божим даром свободи», – додав Предстоятель.

Будівництво кафедрального храму святого рівноапостольного князя Володимира розпочалося у 2001-му році. Пізніше, через різні обставини, роботи були призупинені.

Розбудова храму відновилися у 2017-му році після того, як єпископа Житомирського і Овруцького Паїсія призначили керуючим єпархією.

За інформацією Прес-служба Київської Митрополії