joomla

У суботу, 18 травня 2019 року, Блаженнійщий Митрополит Київський і всієї України Епіфаній очолив Всенічне бдіння у Свято-Воскресенському кафедральному соборі м. Рівне. 

 

На початку відправи Предстоятель Православної Церкви України, у супроводі архієпископа Рівненського і Острозького Іларіона та єпископа Рівненського і Сарненського Гавриїла, поклав квіти до пам’ятної дошки митрополита Даниїла (Чокалюка) та стели Героїв «Небесної сотні» і воїнів АТО.

 

За вечірньою відправою Його Блаженству співслужив архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон, єпископ Рівненський і Сарненський Гавриїл, архімандрит Кіріон (Інасарідзе), секретар єпархії, благочинний Свято-Воскресенського кафедрального сбору протоієрей Сергій Лучанін, ректор РДС протоієрей Віталій Лотоцький та духовенство єпархії.

 

Разом із духовенством та вірянами молився голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко та перший заступник голови Рівненської обласної ради Сергій Свисталюк.

 

По завершенні відправи Предстоятель відзначив Благословенними Грамотами матерів загиблих захисників України.

 

«Сьогодні ми складаємо щиру вдячність тим матерям, які виховали справжніх захисників України і вони стали зразком для кожного із нас. Дорогі матері, ми схиляємо перед вами голови та молимось за упокій душ наших захисників», – зазначив Митрополит, під час вручення грамот. 

 

Благословенні Грамоти з рук Блаженнійшого Митрополита отримали Борисенко Наталія, Голубєва Людмила, Волошина Наталія, Рєпіна Тетяна, Белоцька Галина, Андріяшева Лариса, Мірошник Галина, Карнаухова Оксана.

 

В свою чергу, архієпископ Іларіон, вітаючи Його Блаженство у Рівному, зазначив, що віряни міста моляться за те, щоб Предстоятель витримав всі випробовування, які Бог послав на його долю.

 

Також в цей день Блаженнійший Митрополит Епіфаній звершив заупокійну літію на могилі спочилого митрополита Даниїла (Чокалюка), який доклав багато зусиль та зробив значний внесок у розбудову Рівненської єпархії та утвердження Української Православної Церкви. Його Блаженство та єпископи також поклали квіти на могилі Василя Червонія.

Прес-служба Рівненської єпархії

фото Василь Мосійчук