joomla

3 червня, коли Православна Церква відзначає пам’ять святих рівноапостольних Константина та Єлени, у Свято-Воскресенському кафедральному соборі м. Рівне відбулось урочисте богослужіння з нагоди чергового випуску у Рівненській духовній семінарії.

Святкову літургію очолив архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон. Владиці співслужив ректор РДС протоієрей Віталій Лотоцький, а також викладачі і випускники семінарії у священичому сані.

Під час Малого входу архієпископ Іларіон, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Епіфанія нагородив ректора РДС протоієрея Віталія Лотоцького високою церковною нагородою – правом носіння митри.

Піснеспіви Божественної літургії звучали у виконанні студентського хору семінарії під керівництвом п. Ірини Пасічник.

Після подячного молебню у храмі відбулась актова частина з нагоди випуску та вручення дипломів випускникам богословського факультету та регентського відділення РДС.

Цього року РДС закінчив 21 студент (7 чол. денної форми навчання і 14 – заочної) богословського факультету, з них 4 особи отримали диплом бакалавра богослів’я із відзнакою; 4 студента отримали диплом про закінчення регентського відділення, з них 1 – диплом із відзнакою.

Із вітальним словом до випускників звернулись ректор прот. Віталій Лотоцький, класний керівник прот. Володимир Тимків та архієпископ Іларіон, який наголосив на високому покликанню випускника духовної школи для духовного пастирства вірних Церкви Христової. Також владика закликав випускників продовжити здобувати повну вищу богословську освіту та побажав кожному обов’язково рукоположитись.

З вітанням до випускників звернувся і поважний гість п. Олександр Гудима, в минулому депутат Верховної, член Вищої церковної Ради, активний громадський діяч і захисник справи автокефалії Української Православної Церкви.

З подякою до викладачів і повчанням до студентів звернувся батько випускника прот. Василій Блаватний. Від імені випускників із вдячністю виступив випускник Олександр Владика.

На завершення актової частини прозвучали пасхальні піснеспіви у виконанні семінарського хору, а також всі присутні зробили на згадку про випуск світлину біля храму.

Прес-служба РДС