joomla

6 червня, в день свята Вознесіння Господнього, архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон з архіпастирським візитом відвідав Свято-Вознесенську парафію м. Радивилів, де з нагоди престольного свята очолив у місцевому храмі Божественну літургію.

 

За богослужінням владиці співслужив намісник Свято-Воскресенського Гурбинського монастиря архімандрит Онуфрій (Ляда), благочинний Радивилівського благочиння протоієрей Ігор Данилюк, настоятель храму протоієрей Юрій Бурліков та прибуле духовенство.

 

На Малому вході владика Іларіон, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Епіфанія, нагородив протоієрея Юрія Бурлікова правом носіння митри,  а протоієреїв Юрія Акімова, Романа Миська, Володимира Протаса правом носіння хреста з прикрасами.

 

По завершенні літургії навколо храму відбувся Хресний хід, під час якого вірян було окроплено освяченою водою та прочитано Євангельське зачало.

 

Потім владика Іларіон звернувся до пастви з повчальним словом та відзначив активного парафіянина Назарія Фурманюка медаллю архістратига Божого Михаїла.

 

 

Прес-служба Рівненської єпархії