joomla

28 липня Православна Церква вшановує пам’ять святого рівноапостольного князя Володимира та відзначає 1031-річчя Хрещення Руси-України. 

 

З цієї нагоди Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній очолив Божественну літургію у священному для православних вірних місці, прадавньому осередку Київської Митрополії – храмі Святої Софії, основу якого заклав святий князь Володимир, а довершив його син – благовірний князь Ярослав Мудрий.

 

Його Блаженству співслужив єпископат Православної Церкви України, митрополит Гальський Емануїл з делегацією від Константинопольської матері Церкви та особисто від Його Всесвятості Вселенського Патріарха Варфоломія, високопреосвященнійший митрополит Іоан зі співслужителями з Православної Церкви Греції та духовенство з усієї України. 

 

За богослужінням також молилася численна кількість вірян зі всіх куточків України.

 

Участь у святкуванні взяли понад дві тисячі прочан із Рівненської єпархії, які прибули до столиці разом із настоятелями своїх храмів.

 

Після Божественної літургії відбувся український хресний хід від храму Софії Київської до пам’ятника святому рівноапостольному князю Володимиру, де було звершено молебень з нагоди 1031-ї річниці хрещення Руси-України. Хресний хід і молебень очолив Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній. 

 

Разом з Предстоятелем помісної Української Православної Церкви до постаменту святого князя пройшла повнота єпископату, п’ятий Президент України Петро Порошенко та численні священики й віряни.

 

Окрім того, до молитовного відзначення річниці просвічення наших земель світлом Христового вчення долучилися представники Церкви-Матері – Вселенського Патріархату, а також Елладської Православної Церкви.

 

Урочиста процесія пронесла вулицями Києва чудотворні святині: частинку Древа Хреста Господнього та мощі святого апостола Андрія Першозваного, які напередодні прибули до столиці. 

 

На завершення молебня Митрополит Епіфаній подякував присутнім за спільну молитву та зазначив, що радість і посмішки на обличчі засвідчують єдність тих, хто долучився до святкувань.

 

 

Прес-служба Рівненської єпархії

за інформацією pomisna.info