joomla

Свята Православна Церква як турботлива Мати щодня молиться, як за живих, так і за померлих. Окрім щоденного поминання померлих в церковному році існують ще окремі дні, у які Церква по особливому поминає всіх від віку спочилих християн. Такі дні називаються Родительськими Вселенськими поминальними суботами. 

 

До числа загальноцерковних понинальних субот входять: М’ясопусна субота, Троїцька субота, суботи другої, третьої і четвертої седмиць Великого посту.Крім поминальних субот присвячених поминанню померлих у всій Православній Церкві існують ще поминальні дні, які є побожною традицією наших благочестивих предків. До таких поминань і належить Димитрівське поминання померлих. Ця субота названа так за іменем святого великомученика Димитрія Солунського Мироточивого ( + 306 р.). 

 

2 листопада 2019 року, у Димитрівську суботу, поминальне богослужіння у Свято-Покровському кафедральному соборі очолив архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон.

 

Владиці співслужили клірики кафедрального храму.

 

По завершені Божественної літургії була відслужена панахида, під час якої помолились за спокій душі приснопам’ятних архієреїв та священослужителів,всіх загиблих воїнів, та всіх від віку спочилих православних християн.

 

 

Прес-служба Рівненської єпархії