joomla

Щороку кожна четверта субота листопада для всієї України є особливо скорботною – «Днем пам’яті жертв Голодомору». Цього року 23 листопада це вже 86-і роковини згадування цього найбільшого злочину безбожницької влади супроти українців.

 

У Рівному традиційно пам’ятні заходи відбулися на території Свято-Покровського кафедрального собору, де учасники мітингу-реквієму з нагоди вшанування пам'яті жертв голодоморів в Україні запалили «свічку пам'яті» та схилили голови у Всеукраїнській хвилині мовчання.

 

Після того представники міської та обласної влади, силових структур, громадськості, інтелігенції, піднялися до верхнього храму Свято-Покровського собору, де була звершена літія. Заупокійну молитву очолив архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон. Владиці співслужив секретар єпархії протоієрей Сергій Лучанін, благочинний Рівненського міського благочиння протоієрей Леонід Поліщук, священослужителі кафедральних храмів та Рівненського міського благочиння.

 

Прикінці відправи архіпастир звернувся до присутніх із словом, в якому закликав  Рівнян завжди у своїх молитвах пам’ятати тих, кого позбавили життя голодом.

 Пресслужба Рівненської єпархії