joomla

01 березня 2020 року, у Сиропусну неділю, архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон з архіпастирським візитом відвідав Свято-Троїцьку громаду села Орв’яниця Дубровицького району, яка рік тому перейшла до Православної Церкви України.

 

У місцевому храмі владика Іларіон очолив Божественну літургію. За богослужінням архієрею співслужив благочинний Дубровицького благочиння протоієрей Данило Ковташ, настоятель храму протоієрей Богдан Мрицак та духовенство єпархії.

 

Після євангельського читання архієпископ Іларіон звернувся до пастви зі словом проповіді. Архіпастир наголосив на важливості посту, молитви і духовного вдосконалення у наступаючі дні Святої Чотиридесятниці.

 

По завершенні літургії та урочистого молебню владика Іларіон, з благословення Блаженнійшого Митрополита Київського і всієї України Епіфанія, відзначив ряд парафіян церковними нагородами. Зокрема Микола Лобчук, Микола Дашук, Руслан Галайдик та Віталій Петренко були відзначені Орденом Святого Миколая. Олег Білотіл, Іван Корень, Дмитро Мозоль та Леонід Мозоль нагороджені Орденом Святого Михаїла ІІ ступеня. Медаллю Святого Михаїла були відзначені Гаврило Красько, Павло Голяка, Володимир Голяка, Микола Петрушка та Мирослав Кремень. Медалль «За жертовність і любов до України» отримали Степан Буткевич, Василь Фурсович, Оксана Голяка, Олександр Задорожній. Митрополичими грамотами з відзнакою нагородженні Галина Гордієва, Ірина Стельмах, Любов Буткевич, Василь Таборовець. Митрополичими грамотами нагородженні Олександр Лавор та Володимир Мозоль. Також Свято-Троїцька громада с. Орв’яниця та Валентина Правник, Любов Панько, Оксана Довжик, Леонід Булава, Валентина Баньковська, Микола Блищик, Тамара Борщ, Вадим Аврамишин, Олександр Задорожній, Василь Буткевич, Алла Буткевич, Антоніна Буткевич та Олена Буткевич відзначенні Архієреськими грамотами.

 

Завершилось урочисте богослужіння устаним многоліттям.

 

 

Пресслужба Рівненської єпархії