joomla

dsc 9711Предстоятель Православної Церкви України Блаженнійший Митрополит Епіфаній 25 червня 2022 року завітав з Першосвятительським візитом у селище Квасилів. У храмі на честь святих першоверховних апостолів Петра і Павла Предстоятель звершив Чин освячення іконостасу та очолив Божественну літургію.

Блаженнійшому Митрополиту Епіфанію співслужили митрополит Переяславський і Вишневський Олександр, архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон, єпископ Житомирський і Овруцький Паїсій, єпископ Рівненський і Сарненський Гавриїл, настоятель храму протоієрей Ігор Кучерук, запрошене та місцеве духовенство.

За богослужінням також молилися Рівненський міський голова Олександр Третяк, секретар міської ради Віктор Шакирзян та численна кількість вірян.

Під час відправи лунали молитовні прохання за воїнів, які захищають Україну, за владу і наш народ та за спокій душ усіх полеглих оборонців Батьківщини і мирних жителів. Також Митрополит Епіфаній возніс молитву про звільнення України від нашестя чужинців.

Наприкінці богослужіння Предстоятель привітав громаду з освяченням іконостасу та побажав Божого благословіння, сили та наснаги для подальшої праці.

«Нехай Господь і надалі надихає вашу громаду, щоби ми знову зустрічалися з нагоди таких прекрасних подій. Господь дає нам сили, Він благословляє нас, коли ми є ревними, коли проявляємо свою віру і йдемо шляхом правди, а цей шлях завжди важкий і тернистий. Але коли ми досягаємо певної мети, то бачимо, що не марно трудилися, молилися і торували цей шлях. І сьогодні з Євангелія ми чули, що Господь говорить до кожного із нас: «Хто просить, тому дається і хто стукає, тому відчиняють». Тому потрібно бути всім нам і надалі наполегливими, відповідальними і мудрими», – сказав Митрополит Епіфаній.

Також Предстоятель помісної Української Православної Церкви підтримав вірян у час випробувань війною з боку Росії.

«У цей особливий час випробувань страшною війною, яка повсякденно забирає наших кращих синів і дочок, треба боротися, щоби запанувала правда. Ми не прагнемо чужого, але будемо до кінця захищати свою Богом дану українську землю. Зараз ми боремося не тільки за наше майбутнє, не тільки за майбутнє української держави, а ми боремося і за Європу, боремося за ті цінності, які властиві кожному із нас. Ми прагнемо жити у вільній, незалежній українській державі. Тому ми неодмінно подолаємо агресора, пройдемо ці випробування і станемо ще сильнішими», – наголосив Предстоятель.

Блаженнійший владика вручив церковні нагороди настоятелю храму протоієрею Ігорю, наміснику Гурбинського монастиря архімандриту Онуфрію (Ляді), протодиякону Василю Стефанишину, а також нагородив парафіян Благословенними грамотами з відзнаками.

Архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон та настоятель храму висловили вдячність Блаженнійшому Митрополиту Епіфанію за Першосвятительський візит.

Завершилося богослужіння уставним многоліттям.

Після Божественної літургії Блаженнійший Митрополит Епіфаній звершив Чин освячення наріжного каменя на місці будівництва дзвіниці Петропавлівського храму.

https://www.pomisna.info