joomla

08Заступник голови УЗЦЗ, архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон, з благословення Блаженнійшого Митрополита Київського і всієї України  Епіфанія, на запрошення української громади міста Гіжицька і мазурського регіону, відвідав 21 концерт духовної музики в Гіжицько у Республіці Польща. 

У концертах приймали участь колективи з України та Польщі. Рівненська область була представлена хором духовенства Дубенського благочиння та хором із селища Клевань. 

У перший день фестивалю концерт відбувся у церкві Святої Трійці Гіжицька. Глядачі з радістю зустріли хор священиків, які після тривалої перерви, знову радували поціновувачів співу.

На другий день фестивалю, делегація з Рівненщини у складі архієпископа Рівненського і Острозького Іларіона, благочинного Дубенського благочиння протоієрея Василя Лозинського, міського голови Дубна Василя Антонюка  та священнослужителів Дубенського благочиння, була присутня на літургії, яку звершив єпископ Аркадій (Трухановський), єпарх Ольштинсько-Гданської єпархії УГКЦ. Після літургії, було проведено екуменічну молитву за спокій героїв, що віддали життя за волю України.

Після молитви, владика Іларіон, виголосив слово про подвиг Українських героїв, які мужньо боронять нашу землю.

Ввечері цього ж дня відбувся гала-концерт фестивалю, який пройшов у костелі свято Казимира.

На виступі були присутні гості фестивалю архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон, єпископ Аркадій Трухановський, віце маршалок воєводського сейму Мирон Сич та депутат сейму пані Іоланта Петровські. Бурмістер Гіжицька Войцех Кароль Івашкевич та представники місцевої влади регіону. 

Після виступу хору духовенства архієпископ Іларіон звернувся з словами вдячності українській громаді, місцевій владі та усім жителям регіону за допомогу Україні та українським біженцям. За особистий внесок у підтримку України та українців,  владика Іларіон, вручив подяки єпископу Аркадію та настоятелю церкви Святої Трійці Гіжицька отцю Василю Парасюку.

Також з благословення Предстоятеля, владика Іларіон вручив Орден святого Миколая Чудотворця пану бурмістру Войцеху Івашкевичу та голові  мазурського відділу об'єднання українців в Польщі Івану Піку.

Концерт завершився величним виконанням молитви «Боже великий, єдиний», усіма учасниками фестивалю. 

Наступного дня, на запрошення пана бурмістра, архієпископ Іларіон та учасники хору, відвідали мерію, де в дружній атмосфері поділилися враженнями від концертів.

 

 

протоієрей Василь Лозинський,

благочинний Дубенського благочиння