joomla
24 жовтня 2011р Волинська православна богословська академія  відзначила актовий день. Цього року – вперше як вищий навчальний заклад Київського Патріархату.
На запрошення ректора ВПБА прот. Ігоря Швеця участь у святкуванні актового дня взяли  преставники Рівненської духовної семінарії: ректор прот.Віталій Лотоцький, проректор прот. Тарас Волянюк та викладач свящ. Василій Рудніцький.
Святкування розпочалося Богослужінням в кафедральному соборі Святої Трійці, яке очолив архієпископ Луцький і Волинський Михаїл. Із ним співслужили єпископи Харківський і Богодухівський Лаврентій, Тернопільський і Теребовлянський Павло, Дніпропетровський і Павлоградський Симеон, Чернівецький і Кіцманський Марк, канцлер єпархії протоієрей Микола Цап, ректор ВПБА протоієрей Ігор Швець, ректор РДС прот. Віталій Лотоцький декани та інше духовенство. Після Служби Божої та подячного молебня владика Михаїл виголосив проповідь, у якій закликав наслідувати волинських святих.
Пізніше в нижньому храмі собору відбулося урочисте зібрання. Проректор з науково-дослідницької роботи протоієрей Володимир Вакін прочитав лекцію про впровадження інноваційних технологій у навчанні. З вітальним словом звернулися єпископ Лаврентій, ректор Рівненської духовної семінарії протоієрей Віталій Лотоцький який подарував на згадку академії хоругву із зображенням всіх святих землі Волинської, доктор історичних наук професор Михайло Кучинко та інші достойники. Відмінників навчання відзначено подарунками – православними книгами.
У заключному слові владика Михаїл висловив задоволення вихованцями, які намагаються якнайкраще вчитися й працювати на славу Божу. Колись священик міг проповідувати тільки в церкві, а сьогодні ми намагаємось навчити студентів бути ближчими до людей, прищеплювати слово Боже й поза храмом. Праця і молитва – це ті рушії, якими повинні керуватися майбутні пастирі, підкреслив архіпастир.
Актовий день завершився невеличким концертом академічного хору.

 

Прес-служба Рівненської єпархії

За матеріалами сайту Волинської єпархії

(http://www.pravoslavja.lutsk.ua/novyny/novyna/?newsid=2076)